Největším darem pro dítě je, když je milováno. Don Bosko

Nebe nad močály

1. 8. 2008 16:10
Rubrika: Nezařazené

Úryvek z životopisu sv. Marie Goretti. Mé biřmovací patronky.

 

Marietta ležela na lůžku a toužebně se dívala na dveře. Věděla, že příjde Pán Ježíš v bílé hostii. Sestřičky vyzdobily slavnostně její pokoj. Podlahu i její pokrývku posypaly růžemi a polními květy. Ve vázách svítily bílé lilie. Na připraveném stolku hořely svíce. Celá místnost se podobala svatebním pokoji. Dnes měla jít Marietta podruhé ke sv. přijímání do Nettuna. Přišla sem však umřít. A ježíš sám jí šel naproti. Když se zlatá paleta zaleskla mezi květy, Mariettiny oči zazářily radostným leskem. Arciděkan se sklonil k její bledé tváři a řekl: "Pán Ježíš přišel k tobě a nesu ti od něho ještě jeden vzkaz!" A kněz hovořil o Pánu Ježíši a lotrovi na kříži. - "Marietto, můžeš, chceš," knězi se zlomil hlas. "Odpouštíš i ty? Odpustíš svému vrahovi?"

Marie se přímo a klidně zadívala knězi do očí. Bez váhání odpověděla: "Ano, ano, z lásky k Ježíši mu odpouštím z celého srdce a v nebi ho chci mít u sebe."

Kněz sklonil hlavu, vzal Nejsvětější Svátost a podal ji umírající Mariettě. Chléb věčného života. Přivřela oči a pohroužila se do posledního rozhovoru se skrytým Pánem, který na ni čeká ve světle a slávě...

Marietta měla 11 roků, 8 měsíců a 20 dní...

Zobrazeno 1431×

Komentáře

Redza

Moc krasne.. :)

JJanisek001

Leni vybrala sis moc nádherně....protože tohle by nedokázal každý...!

Dana Kopečková (DaTerFa)

Tato světice je vážně supeeeer. Leni, kéž se Ti daří alespoň čistotou jí být podobná.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková